Gratis DISC Persoonlijkheidstest. Het belang van de juiste persoonlijheid in teams.

Top Freelancers
Gratis DISC persoonlijkheids test. Het belang van de juiste persoonlijkheid in teams.

Naast dat je hard skills uiteraard erg belangrijk zijn als Professional voor opdrachtgevers en werkgevers, zijn de juiste softskills minstens zo belangrijk.

Hoe je bent en hoe je je gedraagt bepaalt vaak of je je thuis voelt in het team en of het team met jouw sterke sofskills en persoonlijkheid succesvol(ler) kan zijn. Over het algemeen is de juiste mix van persoonlijkheden (Bijvoorbeeld dominerend of inspirerend) een vereiste om een team of afdeling succesvol te laten zijn.

Maar hoe kom je er nu achter wat jouw sterke softskills zijn en welke persoonlijkheidstype je bent?

Daarvoor zijn meerdere methoden ontwikkeld, een daarvan is de DISC persoonlijkheidstest.

Pinktalent ontwikkelde een gratis DISC persoonlijkheids test waarmee je snel inzicht krijgt in je overheersende softskills en je persoonlijkheidsprofiel. Ontdek met deze test je gedrag tegenover anderen en wat je voorkeurs gedrag is bij verschillende omstandigheden. (bijvoorbeeld als je erg onder druk/stress staat).

De DISC persoonlijkheids test wordt onderverdeeld in 4 hoofd factoren;  Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. (Vandaar de afkorting “DISC”).

De door ons ontwikkelde DISC test bevat 28 elementen die elk uit 4 items bestaan. Kies per element welke het meest bij je past en welke het minst.  Wellicht is het soms lastig om te kiezen, het is dan ook goed om te weten dat er geen “juiste” of “foute” antwoorden zijn. Probeer gewoon te kiezen wat het beste bij je past. Aan het einde van de DISC test krijg je jou voorkeurs persoonlijkheid te zien, welke persoonlijkheidskenmerken je het minste hebt en suggesties wat je mogelijk nog beter zou maken.

Meer weten over de DISC methode? Hier vind je meer info over DISC: https://nl.wikipedia.org/wiki/DISC