IT Nearshoring

 
nearshoring is een remote engineering en IT-servicemanagement. We merken dat we dicht bij de behoeften van onze klanten staan, ook al zijn ze duizenden kilometers verwijderd. Nearshoring betekent dat u offshore-diensten levert, maar dat ze lokaal zijn en onder uw hoede zijn

NEARSHORING

Een benadering van offshoring waarbij klanten aannemers kunnen kiezen die in hun geografische regio zijn gevestigd in plaats van verder weg, zoals gebruikelijk is bij offshore-werkzaamheden. Op deze manier heeft u als organisatie mogelijk controle over de gewerkte uren en de algehele bezettingsgraad, maar behoudt u kostenbesparingen die verband houden met zowel het inhuren van arbeidskrachten in het buitenland (onshore) als het profiteren van belastingvoordelen die worden aangeboden door bepaalde landen in de Europese Unie. “Lokaal geproduceerd” wordt vaak genoemd wanneer het over nearshore-outsourcing gaat, om dit verschil aan te geven met “lokalisatie” (het oplossen van lokalisatiehoofdpijn bij volledige implementatie). Dit verschilt van offshoring vanuit Noord-Amerika, waar Mexicaanse of Aziatische aannemers een compleet dienstenpakket zouden bieden. Als beste voorbeeld

 

IT nearshore-outsourcing

IT nearshore-outsourcing is een overeenkomst waarbij een bedrijf (het “Nearshore-bedrijf”) met nearshore-ontwikkelingsmiddelen wordt gecontracteerd om een deel of al het IT-werk te doen dat anders door een buitenlandse leverancier zou worden gedaan (het “Offshore-bedrijf”).

Over het algemeen zijn er twee belangrijke redenen voor Nearshore-bedrijven om IT-offshoringovereenkomsten aan te gaan: Offshoring biedt toegang tot vaardigheden en locaties die Nearshore-bedrijven niet zelf kunnen bieden, en Offshores hebben prijsvoordelen.

Er zijn veel verschillende soorten IT-services die Nearshore-bedrijven kunnen aannemen als onderdeel van offshore-outsourcingovereenkomsten. Deze variëren van softwareproductontwikkeling, projectbeheer, applicatieonderhoud en testservices tot infrastructuurontwerp en doorlopende beheerservices. Het belangrijkste verschil tussen dit soort diensten is de mate waarin de Nearshore Company de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het leveringsproces.