Opdracht details:

Top Freelancers

Architect Digital Commerce

 • Type opdrachtRemote en op locatie
 • Job Duur6 t/m 12 maanden
 • Project NiveauMedior niveau
 • Verwachte startdatum*---OPDRACHT GESLOTEN---
 • Utrecht
 • €90,00 - €110,00
 • ---OPDRACHT GESLOTEN---

De vacature

Dit ga je doen als Senior Architect Digital Commerce bij ComIT 

ComIT is het hart van de transformatie van treinbedrijf naar een deur-tot-deur aanbieder van brede mobiliteit. Dit zal leiden tot een uitgebreid en flexibel aanbod van mobiliteiten zoals OV, fiets, taxi en scooter en al dan niet in combinatie met aanvullende proposities zoals een divers aanbod bij winkels op stations en dagtrips.

Digitalisering is een cruciaal ingrediënt in deze transformatie en vraagt om een fundamentele verandering in het proces- en IT-landschap. We gaan voor een top digital commerce experience voor onze reizigers en daar moet veel voor gebeuren.

Digital Commerce zit in het hart van de beweging naar een brede mobilieitsaanbieder. Dit doen we met een moderne composable architectuur die voor een groot deel nog moet worden vormgegeven met nieuwe platformen. Een prachtige fase waarin jij als senior architect bezig kunt zijn met de nieuwste technologieën en waar jij met je kennis en ervaring het verschil kan maken. Dit doe je samen met collega architecten die werkzaam zijn in gerelateerde domeinen zoals marketing en service. Op al deze domeinen sluiten we optimaal aan bij de klantbehoefte door te personaliseren op basis van AI en ML.

De volgende activiteiten zijn belangrijk:

 • Definiëren van praktische transformatiepaden naar de gewenste situatie voor Digital Commerce.
 • Opleveren van architectuurproducten en designs die concreet en helder richting geven aan solution architecten en teams.
 • Samen met stakeholders de balans vinden tussen werken onder architectuur en kortere termijn business belangen.
 • Nauwe afstemming met collega architecten op gerelateerde domeinen zoals marketing, sales en service.
 • Ondersteunen en coachen van solution architecten en ontwikkelteams.

Hier ga je werken 

Op de afdeling ComIT op het hoofdkantoor in Utrecht werken commerciële en IT-professionals samen in multidisciplinaire teams. Onze mindset is Agile en we werken scrum. We zijn ondernemend, zelf organiserend en willen continu blijven leren, ontwikkelen en verbeteren om zo een wendbare werkomgeving te creëren. Alleen zo kunnen we nu en in de toekomst voldoen aan de steeds veranderende behoeftes van onze reizigers. Ons motto? You build it, you own it, you love it.

Binnen ComIT sta je met één been in het Resultatencluster Reizigers en met de ander in het Functioneel Cluster Architectuur. De naam van de eerste zegt het al, hier kennen we onze reizigers en weten we wat hun behoeftes zijn. Op basis daarvan inspireren, verleiden, informeren en servicen we ze op een eenduidige en herkenbare wijze tijdens hun hele (digitale) customer journey. Actuele thema’s waar o.a. aan gewerkt wordt zijn de naadloze klantreis, reisinformatie en –inspiratie, personalisatie, selfservice contactstrategie, digital, customer experience en brand. Het Functioneel Cluster Architectuur bepaalt en bestuurt de transformatie van de ComIT brede architectuur en zorgt hierin voor integraliteit, logische transformatiepaden en standaardisatie.

Hier bouw je aan de digitale toekomst van NS!  

De grootste uitdaging in onze digitale transformatie is het creëren van snelheid. In een groot bedrijf als NS betekent dat iets voor de organisatie. Binnen ComIT is er ruimte om deze snelheid te creëren. Je werkt samen met collega’s die stuk voor stuk een proactieve en pragmatische instelling hebben en die eigenaarschap durven te tonen. Kort op de bal en ondernemend.

Hier herken jij jezelf in, want:

 • Je bent ambitieus en gedreven om continue te leren en ontwikkelen;
 • Je coacht graag collega’s en geeft feedback om hen te helpen elke dag een beetje beter te worden;
 • Je bent ondernemend en denkt in oplossingen, fact based, datagedreven;
 • Als Digital Native wil je met continu innoveren en gebruikerservaringen verbeteren;
 • Klantgericht denken en doen zit in je haarvaten.

Opdracht categorieën:

Gewenste softskills:

Benodigd voor deze freelance IT opdracht:

Verwachte startdatum van het project

14 April 2022