Opdracht details:

Top Freelancers

Information Security Officer

  • Type opdrachtRemote en op locatie
  • Job Duur6 t/m 12 maanden
  • Project NiveauMedior niveau
  • Verwachte startdatum*---OPDRACHT GESLOTEN---
  • Zuid Holland
  • €0,00
  • ---OPDRACHT GESLOTEN---

De vacature

Bouw mee met gemeente Westland. Gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt  gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Bedrijfsvoering
De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken). Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste, 2de en 3de lijn.

Opdracht
Omdat we steeds afhankelijker worden van digitale informatievoorziening wordt informatiebeveiliging ook belangrijker. Nieuwe technologische ontwikkelingen, tijd- en plaats onafhankelijk werken en de toename van cybercrime liggen daaraan ten grondslag. Maar ook nieuwe wetgeving stelt eisen aan onze invulling van de gegevensbescherming (informatiebeveiliging en privacy). Zie jij het als uitdaging om mee te werken aan het verder inrichten van de organisatorische inbedding van gegevensbescherming, informatiebeveiliging en privacy? En heb je de skills om bestaande patronen te doorbreken als dat nodig is? Word dan Information Security Officer bij Gemeente Westland.

Uiteraard doe je dit niet alleen. Je wordt onderdeel van het 7 koppige team, bestaande uit Information Security Officers, Privacy Officer, Audit coördinator, Functionaris Gegevensbescherming en Chief Information Security Officer.

Vereisten / knock-outcriteria
1.
2. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding.

Gunningscriteria (weging)

3. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting van Business, IT & management, informatica of information security (15 punten).
4. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als Information Security Officer op het gebied van informatie beveiliging en privacy in de afgelopen 5 jaar (25 punten).
5. Aantoonbare specialistische kennis van informatie beveiliging en technologische toepassingen d.m.v. relevante werkervaring (duidelijk weergegeven in het cv) (25 punten).
6. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 6 jaar (15 punten).
7. In het bezit van Certificeringen CISSP of CISM (10 punten, 5 per onderdeel).

Competenties
– Als stevige en zelfstandige professional weet je wat er speelt en heb je een goed gevoel voor verhoudingen in een complexe organisatie.
– Je bent standvastig, analytisch, oplossingsgericht en je hebt van nature een positief kritische houding.
– Je neemt initiatief en je weet anderen te motiveren om noodzakelijk stappen te zetten.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 30 december 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 29 december 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

  • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
  • Het aantal te declareren uren mag het maximum van 1620 uur per jaar niet overschrijden. Er geldt een terugbetalingsverplichting voor het teveel gedeclareerde.

 

Vereiste vaardigheden:

Opdracht categorieën:

Benodigd voor deze freelance IT opdracht:

Verwachte startdatum van het project

3 January 2022