Opdracht details:

Top Freelancers

Java Ontwikkelaar | Senior Position

 • Type opdrachtRemote en op locatie
 • Job Duur6 t/m 12 maanden
 • Project NiveauSenior niveau
 • Verwachte startdatum*---OPDRACHT GESLOTEN---
 • Utrecht
 • €70,00 - €95,00
 • ---OPDRACHT GESLOTEN---

De vacature

Dit ga je doen
Zelfstandig en in teamverband bedenk je oplossingen, ontwikkel je software en test je deze ook. Hiermee boek jij succes. Mede dankzij jouw drang om altijd te blijven verbeteren en doorzettingsvermogen ben jij van onschatbare waarde bij het:
Vertalen van gebruikerswensen en non-functional requirements naar werkende software. Denk hierbij aan het bedenken, opstellen en toetsen van een technisch design, volgens de referentie-architectuur, mogelijk in een rol als lead-developer van het team.
Schrijven van geautomatiseerde tests als unit-, integratie- en GUI-testen en technische documentatie als ondersteuning bij de software.
Analyseren van bevindingen en het bedenken van oplossingsrichtingen. Je begrijpt een ingewikkeld functioneel domein en stelt daarbij kritische vragen.
Alles wat je doet straalt kwaliteit uit omdat dankzij jouw software de treinen kunnen blijven rijden.
Momenteel zijn we gestart met een technische vernieuwing van de applicatie [email protected] De huidige applicatie (Java EE, WebLogic, Oracle DB, Eclipse RCP) zal de komende jaren vernieuwd worden (nieuw ontwerp met technieken zoals Spring Boot, OpenShift, PostgreSQL, Angular). Het tempo waarin dit gebeurt verschilt per softwareonderdeel en daarmee per team.
Je bent bereid om samen met de andere Developers mee te werken binnen een 24/7 wachtdienst. Gedurende de wachtdienst applicatiebeheer wordt 24/7 ondersteuning geboden bij het analyseren en oplossen van incidenten in de productieomgeving waarvan de impact voor de business zeer hoog is. De wachtdienst bestaat uit telefonische ondersteuning, eventueel bijgestaan door documentatie en informatie aanleveren uit de verschillende systemen.
Er wordt volgens een vooraf ingesteld rooster gewerkt. Voor de applicatie [email protected] is het rooster 7 dagen ma – zo. Voor de applicatie [email protected] is het rooster 3 dagen ma – di – wo / 4 dagen do – vr – za – zo. De medewerker die de wachtdienst uitvoert is op de ingeroosterde dagen 24 uur telefonisch bereikbaar. Het rooster wordt verdeeld over meerdere collega’s waardoor het aantal keer wachtdienst draaien eerlijk verspreid is. Denk aan een frequentie van 1 keer per twee maanden.

Hier ga je werken
Jouw stoel staat klaar op ons kantoor in Amersfoort bij de release train bijsturing materieel van het cluster wendbare logistiek. Hier werken zo’n 50 professionals, die zich richten op het ontwikkelen en implementeren van nieuwe, toekomstbestendige systemen om ervoor te zorgen dat de treinen blijven rijden, we reisinformatie kunnen geven en we onze reizigers kopjes koffie kunnen verkopen. We ontwikkelen binnen ons team niet alleen met technologie, maar ook met onze manier van werken. Zo zetten we vol in op Agile werken, Continuous delivery en DevOps. En daardoor krijg je volop de ruimte en tijd om te sparren, kennis te delen en te leren.

Dit zijn de eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding, in de richting van Informatica;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het werken in een agile (scrum)team;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, omdat je dé sparringpartner bent op technisch niveau voor alle scrumteams;
 • Je hebt het liefst aantoonbare ervaring met integratievraagstukken (binnen de NS-organisatie);
 • Het analyseren en ontwerpen van object georiënteerde systemen;
 • Je hebt kennis van en ervaring met:

o Java SE, EE (zoals EJB, JMS, JTA, JAX-RS/WS) en Spring Boot;
o Communicatie tussen componenten en systemen (SOAP, REST, JMS, AMQP);
o Front-end (Eclipse RCP en Angular), niet bij [email protected];
o Relationele databases (Oracle DB en PostgreSQL);
o Versiebeheersystemen (Git);
o Testautomatisering op verschillende lagen in de test piramide (o.a. JUnit, Mockito/AssertJ en Cucumber);
o Gegevens uitwisseling met XML/XSD en/of JSON/Schema;
o Een geautomatiseerde bouwstraat (CI/CD, zoals Jenkins/Azure DevOps en Docker/OpenShift);

Vereiste vaardigheden:

Opdracht categorieën:

Benodigd voor deze freelance IT opdracht:

Verwachte startdatum van het project

11 July 2022