Opdracht details:

Top Freelancers

Senior Full Stack DevOps ontwikkelaar

  • Type opdrachtRemote en op locatie
  • Job DuurMeer dan 12 maanden
  • Project NiveauSenior niveau
  • Verwachte startdatum*---OPDRACHT GESLOTEN---
  • Utrecht
  • €70,00 - €90,00
  • ---OPDRACHT GESLOTEN---

De vacature

Daarom kies je voor DevOps ontwikkelaar bij de DSO

  • Bouw met de nieuwste tools en technologieën aan de complexe logistieke puzzel binnen het spoordomein.
  • Draag bij aan een duurzame samenleving door middel van hoogwaardig openbaar vervoer.
  • Maak binnen jouw team van de DSO (Donna Service Organisatie) de transitie naar DevOps.

Frank: “De mensen zijn hier heel aardig en open. Ze helpen je graag om de beste oplossing voor een probleem te vinden. Samenwerken staat hier echt op nummer één.”

Dit ga je doen als DevOps ontwikkelaar
Dagelijks rijden er duizenden treinen over het Nederlandse spoorwegnet voor personen en goederenvervoer. Om dat in goede banen te leiden, maken we gebruik van Donna, onze plannings- en toewijzingsapplicatie. Donna is onmisbaar: zonder Donna rijden er geen treinen. En dat maakt ook jou onmisbaar. Binnen jouw DevOps team ontwikkel je software voor Donna van ontwerp tot implementatie. Je zorgt tegelijkertijd voor het beheer en de verbetering van de applicatie. Door jouw werkzaamheden kunnen we beter plannen, zodat er meer treinen van het spoorwegnet gebruik kunnen maken. Met jouw ervaring ga je meewerken aan:

Het leren van het complexe planningsdomein en het toepassen van Domain-Driven Design om dit domein zo helder mogelijk in code om te zetten.

De transitie van een monolithische desktop applicatie met een JEE 8 backend naar een applicatie opgebouwd uit microservices en een webclient. Het DevOps team waar jij deel van gaat uitmaken is verantwoordelijk voor het ontwerpen, maken, onderhouden en monitoren van een aantal van deze microservices.

Hier ga je werken
Vanuit Utrecht werkt de afdeling DSO (Donna Service Organisatie) aan de ontwikkeling en het beheer van Donna. Donna is een grote, complexe applicatie (ter illustratie: ongeveer 1.500.000 regels code) van zowel NS als ProRail waarmee de planning en organisatie op het spoor geregeld wordt voor 35 Nederlandse vervoerders. Dagelijks rijden er duizenden treinen over het Nederlandse spoorwegnet voor personen en goederenvervoer. Donna is onmisbaar: zonder Donna rijden er geen treinen. De vervoerders gebruiken Donna om alle bewegingen over het spoor te plannen. ProRail gebruikt het systeem om te bepalen wie er waar en wanneer van het spoor gebruik mag maken. NS gebruikt Donna om materieel en personeel in te plannen. Het platform, de ontwikkeling en de operatie bevinden zich allen onder 1 dak. De teams dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het functioneren van Donna. Door jouw werkzaamheden kunnen we beter plannen, zodat er meer treinen van het spoorwegnet gebruik kunnen maken.

De DSO is een middelgrote mensgerichte IT-organisatie (ong. 150 medewerkers – onderverdeeld in ontwikkel- en ondersteunende teams van 7/8 medewerkers per team). De DSO onderscheidt zich als een afdeling met open en warme sfeer, waar we met zijn allen ons best doen om het beste uit elkaar te naar boven te halen en ieders persoonlijke kwaliteiten zo veel mogelijk tot  hun recht te laten komen. Bij de DSO dagen we elkaar uit en staan we voor elkaar klaar. Bij ons krijg je de ruimte om met jouw unieke bijdrage echt het verschil te maken.

Binnen de DSO werken we Agile. Volgens de Agile- en Scrummethode werken de teams in tweewekelijkse sprints aan de ontwikkeling en onderhoud van onze planningsapplicatie Donna. Ook zitten we midden in de transitie waarbij we werken aan modernisering, CI/CD en DevOps. Bij deze modernisatie zetten we het systeem stapsgewijs om in modules.

Planning Materieel (PM)
Er werken diverse teams aan het planning materieel gedeelte van Donna. We zoeken iemand voor de teams Omega en Gamma.

Team Omega werkt aan de kern software van de materieelplanning van NS. Uitvoerige mutatielogica en businesslogica zijn hier aan de orde van de dag. We gebruiken Domain-driven design om deze logica zo helder mogelijk op te schrijven.
Onze software voorziet de componenten van vele andere teams van data. Het datamodel is complex en de hoeveelheden data zijn groot.

Team Gamma werkt aan de conflictsignaleringssoftware van de materieelplanning. Requirements voor het detecteren van een materieel conflict worden met behulp van Domain-driven design in leesbare code omgezet.
We voorzien de materieelplanning kern van software voor basisgegevens die nodig zijn om de uiteindelijke planning te kunnen maken.

Vereiste vaardigheden:

Opdracht categorieën:

Gewenste softskills:

Benodigd voor deze freelance IT opdracht:

Verwachte startdatum van het project

1 June 2022