Remote IT Professionals

Remote werken is geen revolutie, het is een
volgende logische stap in onze evolutie.

Wat is een Remote IT Professional?

Deze IT Professionals werken op afstand voor jouw bedrijf en/of project. Vaak zijn ze zeer hoog opgeleid en enorm gemotiveerd. Als het gaat om nearshoring, dan werken ze in landen zoals; Spanje, Portugal, Polen, Roemenië, Hongarije, Oekraïne en Turkije. Tegenwoordig zien we ook een stijgende trend in het eigen land ontstaan. Zo zien we steeds meer Remote werkers op eigen bodem. Remote werken is geen revolutie, het is een volgende logische stap in onze evolutie.

Remote en gedistribueerd werken zijn in opkomst

Zowel vanuit het bedrijfsleven zelf als vanuit de professional. Het heeft namelijk voor beide voordelen. Deze voordelen zijn vooral complementair zijn aan elkaar, mitst goed benut en de context de juiste is. Het geeft namelijk enorm veel voorddelen als aantrekkelijke mensen gerichte werkgever. Het scheelt in kosten voor facilitaire diensten en de productiviteit stijgt bij remote werken met gemiddeld 20% (effectief werken). Bij een nearshoring medewerker uit een ander land, zie je naast al deze voordelen ook een aanvullende voordeel op kosten. Vaak liggen de lonen lager en kan een IT-profesional al snel 30% goedkoper zijn, dan een lokale professional.

Gericht op groei van je bedrijf en het milieu, dan is remote een mooie stap

Een ander onderschat voordeel is dat van het milieu. Door minder reisbewegingen en/of over een kortere afstand betekend het ook voor het klimaat steuntje in de rug. Wat voor de een op afstand is, is voor de ander heel lokaal. Hier zit een enorme kans voor onze gehele samenleving.

De voordelen van nearshoring in een notendop

In Nederland is het vaak lastig om goed opgeleid én beschikbaar IT-personeel te vinden. Nearshoring kan de oplossing zijn. Naast de kwaliteit, flexibiliteit en kostenreductie heeft nearshoring nog een aantal voordelen. Je hoeft je namelijk niet druk te maken over een kantoorruimte, laptop, telefoon of administratie. Jouw extra personeelslid werkt op afstand met zijn eigen middelen en wij zorgen ervoor dat het administratief goed geregeld is. Je kunt hem of haar dus echt zien als een extra medewerker en volledig teamlid die 100% toegewijd is aan jouw project of organisatie. Bovendien kun je met nearshoring je blijven focussen op jouw core-business.

Snel opschalen van één naar een team 

Snel opschalen is mogelijk door te groeien van één medewerker op afstand naar een volledig multidisciplinair team. Dit kan met onze RTaaS dienstverlening. Remote Team as a Service.

Hoe kan ik starten met één of meer Remote IT Professionals?

Als ook jij wenst te profiteren van de kansen die remote en nearshoring kan dienden. Dan is het de
vraag hoe en waar te starten. Want:
• Hoe vind je dan de juiste developer, operations of software engineer?
• Start ik klein met één developer of schaal ik meteen op naar een Remote Team?
• Hoe zorg ik dat communicatie en cultuur ook gaat aansluiten?
• Wie gaat helpen bij het ontzorgen op wet/regelgeving en administratie?
• Etc… etc..

Met al deze vragen en nog veel meer helpt PinkTalent graag. Meer weten over remote werken en nearshoring? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Samen de tijd nemen voor een kop koffie of thee?

Up to date blijven over onze diensten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!