Voor IT Professionals

Top Freelancers

Het PinkTalent Netwerk

Alle IT opdrachten tegen de beste tarieven.

Sneller een IT opdracht & veel minder administratie !

Wij beloven je de beste deal:

Een juist en eerlijk markttarief voor je

Je onderhandelt rechtstreeks met de opdrachtgever over het tarief. Je registratie op het PinkTalent netwerk is volledig gratis.

Directe & transparante samenwerking

Sluit onnodige tussenpartijen* uit, bespreek je opdracht en de voorwaarden rechtstreeks met de opdrachtgever.

*PinkTalent staat maximaal 1 door ons geverifieerde tussenpartij toe.

Altijd gratis toegang tot alle opdrachten

Ontvang notificaties van nieuwe passende opdrachten, geef je verwachte beschikbaarheidsdatum aan en mis niks. Alles is makkelijk in te regelen via je eigen dashboard.

Snelle uitbetaling, je werkt er hard genoeg voor

Na goedkeuring van je online timesheet maken wij de “reversed billing” factuur voor je op, waarna uitbetaling zelfs binnen 5 werkdagen kan plaatsvinden als je dat wenst.

Ga ook voor Freelance Happiness:

1. Schrijf je gratis in

Elke IT freelancer met een inschrijving in de Kamer van Koophandel en werkzaam in de IT kan zich inschrijven. Je inschrijven en je profiel aanmaken kost je minder dan 5 minuten van je tijd.

Voeg je cv toe, de stacks waarmee je wilt werken, eventueel je beschikbaarheidsdatum en binnen 5 minuten is je profiel gereed.

2. Vind de opdrachten die je leuk vindt

Reageer op opdrachten die bij je ervaring en ambitie passen. Je kunt makkelijk je voorkeuren aanpassen in je eigen dashboard. Mis geen leuke opdracht meer door onze mailnotificatie service. Langer niet beschikbaar? Dan kun je je profiel even tijdelijk op niet zichtbaar zetten.

Hulp nodig of persoonlijk contact? Onze ervaren collega’s, vaak zelf werkzaam geweest in de IT helpen je graag.

3. Ga voor de juiste opdracht

Heb je de freelance opdracht gevonden die perfect bij je past? Super! Samen met de opdrachtgever bespreek je nu de voorwaarden van het contract, je tarief, aantal uren etc. 

Uiteraard heeft PinkTalent voor je opdrachtgever fiscusproof concept inhuur overeenkomsten klaar staan.

En hè, het is 2022 dus de complete contract afhandeling gaat natuurlijk online worden afgehandeld.

4. Aan de slag met je nieuwe opdracht

Tijd om met de opdracht bezig te zijn en natuurlijk er te worden voor betaald.

Wij helpen jou en de opdrachtgever om makkelijk online je uren te registreren en te laten accorderen door de opdrachtgever. Duidelijk en makkelijk, en natuurlijk ontvang je friendly reminders als je onverhoopt een keer vergeet je uren te boeken.

5. Einde van de maand, pay-time !

Einde van de maand, tijd voor de facturatie en uitbetalingen.

Nadat je opdrachtgever online alle uren (wekelijks) heeft goedgekeurd, maakt PinkTalent een “reversed billing” factuur aan.  Wij genereren dus jouw factuur, scheelt je weer kostbare tijd. Indien je wilt betalen we binnen 5 werkdagen zelfs uit.

Onze tarieven:

Inschrijven en het gebruik van het PinkTalent platform is voor iedereen gratis. Elke aanmelding van zowel freelancers als opdrachtgevers wordt handmatig gecontroleerd.

Pas bij daadwerkelijk inhuur is er door de opdrachtgever een service fee verschuldigd.

Onze marge voor Pinktalent Direct is nooit meer dan € 5,- per uur.

Gratis features die ontzorgen

Email notificatie service voor passende opdrachten
Direct contact met eindklanten
Eigen ontwikkelde zoekmachine die continu zoekt naar nieuwe relevante opdrachten van andere portals en opdrachtgevers, zodat je op Pinktalent alle voor jou relevante opdrachten vindt
In 1 minuut je account aangemaakt via onze API koppeling met je LinkedIn profiel
Realtime matching van je profiel met opdrachtgevers
Gratis DISC persoonlijkheidstest, klik hier
Direct persoonlijk contact met je eigen PinkTalent consultant mogelijk

Ik heb nog vragen

Geen probleem. Kijk in de onderstaande FAQ. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Met PinkTalent Direct kunnen opdrachtgevers heel gemakkelijk zelf online Projecten posten en Top Freelancers vinden. Een opdrachtgever kan een eindklant zijn of een detacheringsbureau.  Er zit nooit meer dan 1 partij tussen. 

PinkTalent Full Service Agency is het eigen recruitment en detacheringsbureau van PinkTalent. Bedoeld voor klanten die het complete werving & selectie proces uit handen willen geven.

Bij PinkTalent betaalt de opdrachtgever bij daadwerkelijke inhuur een fee. 

Onze ambitie is het beste online matchingsplatform in Nederland te worden. Daarom willen we de drempel voor top freelancers zo laag mogelijk houden.  Een betaald abonnementsstructuur voor onze freelancers past niet in onze filosofie.

Als je in je dashboard de job notificatieservice hebt aangezet dan ontvang je relevante opdrachten.

Naast de eigen platform aanvragen heeft PinkTalent als extra dienst ook de opdrachten van andere aanbieders.  Onze zelf ontwikkelde searchbot zoekt elke dag naar opdrachten van externe aanbieders op andere platformen.

Zo creëren we één platform waar je alle relevante aanvragen kunt vinden.

Hoewel onze primaire focus ligt op freelancers is het wel degelijk mogelijk om je in te schrijven als je in loondienst bent. Kies bij je profiel dan voor “projectbasis/loondienst” .

Onze opdrachtgevers vinden het belangrijk dat naast de juiste hardskills je voor de opdracht ook de benodigde softskills bezit.

PinkTalent ontwikkelde hiervoor een eigen DISC persoonlijkheidstest, deze kun je hier vinden:  https://pinktalent.nl/DISC-NED/

Bij je profiel kun je de 3 meest passende softskills invullen.  Overigs is het invullen van softskills een optioneel veld en dus niet verplicht.

De veiligheid van jouw gegevens zijn voor ons altijd prioriteit nummer 1.   Dit zijn o.a. de maatregelen die we hebben genomen:

  • Vertrouwelijke gegevens worden standaard zwaar versleuteld
  • Dubbel uitgevoerde WAF (Web Application Firewall). (Welke o.a. beschermd tegen brute force attacks door het aantal inlogpogingen te beperken en DDOS aanvallen afweert/beperkt)
  • Onze security scanners scannen realtime en continue naar mogelijke malware, slechts URL’s, backdoors en code injectie
  • Medewerkers met beheer rollen gebruiken standaard 2FA (2 Factor Authentication)
  • Onze servers staan in een zwaar beveiligd datacenter in Nederland
  • Al het netwerkverkeer loopt over SSL
  • Minimaal 1 keer per maand wordt er een security bureau ingehuurd om de site te onderzoeken/scannen op mogelijke security breaches

Zelf vinden we niets zo vervelend als het helemaal weg verstoppen van de optie om een account te beëindigen/verwijderen.

Je kunt, naast het inactief zetten van je profiel en je pool er ook voor kiezen om je complete profiel en pool te verwijderen. De uitleg hiervan vind je ook in het help menu als je bent ingelogd.

Als je bent ingelogd ga je naar “Account Instellingen” en dan de optie “Account Verwijderen” .

We doen er alles aan om onze dienstverlening optimaal te laten verlopen.  

Zie je ruimte voor verbetering en wil je een klacht melden, klik dan hier om naar de contactpagina te gaan.

Geen tijd meer verspillen met het vinden van een gave opdracht?